Geokätköily on koukuttavaa!

Kirjoittelin maanantaina, että olin testaamassa ihan uutta lajia. Kyseessä oli geokätköily, jonka maailmaan Eve hurahti ensin ja tokihan mun oli päästävä mukaan testaamaan, oliko se oikeasti niin hauskaa. Kuten sanoin, niin tämä viikko on omistettu kevyemmälle ltreenaamiselle ja hyötyliikunnalle ja mikä sopisikaan siihen paremmin kuin metsässä kätköjen perässä vaeltelu ja päämäärätön ympäriinsä pyöriminen (kutsutaan myös kätköjen etsimiseksi). Tosiaan, lähes pari tuntia saatiin tuohon pyörimiseen kulutettua, vaikka vain yksi ainoa kätkö löydettiinkin. Mun puhelimessa sovellus ei jostain syystä toiminut ja Even puhelin vilkutti akkulähestyhjää lähes koko samoilun ajan, kunnes sammui lopullisesti ja siihen loppui myös meidän retkeily.

geokatkeily

Tosiaan, vaikka vain yksi ainoa kätkö löydettiinkin, niin innostuin kyllä tuosta lajista myös. Yhtä kätköä pohdittiin vielä pitkään illalla ja seuraavana päivänäkin, kunnes hoksattiin, että koordinaatit ja vihjeet olisivatkin vieneet meidät ihan jonnekin muualle kuin missä alunperin oltiin. Täytyy kyllä ottaa vahinko takaisin mahdollisimman pian ja käydä metsästämässä se pirun kätkö uudestaan nyt, kun vihjeetkin on selvillä! Goekätköilyssä mua viehättää just tuo liikunnan ja aivotyöskentelyn yhdistäminen. Tässä ei olekaan kyse siitä aivot narikkaan -meiningistä, jossa mennään eikä meinata, vaan nyt saa ja pitää oikeasti vähän pysähtyä miettimäänkin.

Vaikka en ole koskaan mitään suunnistajaihmisiä ollut ja kartan lukeminenkin on välillä yhtä hepreaa, niin geokätköilystä tykkäsin kyllä. Toivottavasti ehtisin mahdollisimman nopeasti lähteä kokeilemaan tuota uudestaan, niin harjaantuisi silmä ja taidot niin, että osaisi etsiä kätköjä oikeista paikoista. Tulen siis toivottavasti palaamaan tähän asiaan vielä uudestaan vähän informatiivisemman postauksen kera, kunhan lisäkokemusta on kerrytetty! Tässä nyt vain vähän alkufiiliksiä.

Leave a Reply